Vraag je vrijblijvende offerte
Bezoek een StoShop
Stuur de brochure gevelverf op
Stuur de onderhoudsbrochure op

Kaleien: een authentieke look
voor je gevel

Offerte aanvragen
Bezoek StoShop
Gevelverf­brochure
Onderhouds­brochure

Stel je voor: een huis dat niet alleen je thuis is, maar ook karakter, rustieke charme en tijdloze elegantie uitstraalt. Dit is precies wat je kan bereiken met het kaleien van je gevel. Deze eeuwenoude schildertechniek transformeert je woning met een rustieke uitstraling. Of je huis nu een klassieke of een moderne stijl heeft, kaleien is geschikt voor elk type woning.

Hoe werkt kaleien? Door met een blokborstel een laag fijn gevulde pleister aan te brengen, krijgt de buitenmuur een unieke, rustieke look. De natuurlijke textuur en authentieke kleuren van kalei creëren een warme, landelijke sfeer. Tegelijkertijd verhult deze dekkingslaag van kaleipleister onregelmatigheden in de muur. En voilà, een frisse, nieuwe uitstraling voor je gevel! 

Download hier je gratis infobrochure

Kaleisysteem StoLotusan MP met natuurlijk zelfreinigend effect

Met StoLotusan® MP kaleipleister geniet je van een authentieke uitstraling en het gemak van een zelfreinigende gevel. Deze innovatieve technologie werkt op dezelfde manier als een lotusblad: dankzij een waterafstotend oppervlak en speciale microstructuur hechten vuildeeltjes nauwelijks aan je gevel. Bij elke regenbui worden de vuildeeltjes eenvoudig weggespoeld. Je gevel blijft veel langer mooi, waardoor je bespaart op onderhoudskosten.

Kant-en-klaar kaleisysteem

Dit hoogwaardige siliconenharsproduct is kant-en-klaar en eenvoudig te verwerken. Een plezier om mee aan de slag te gaan! Laat je adviseren in een StoShop over de beste aanpak, of schakel een Sto-vakman in voor de garantie op een perfect resultaat.

Een klant aan het woord

Steve is enthousiast over zijn gekaleide, zelfreinigende gevel: ‘We wilden onze woning graag een nieuwe look geven. Een uitdaging, want ik ben fan van modern en mijn vrouw heeft liever iets klassiek. Gelukkig hebben we een compromis gevonden dat perfect past bij de strakke architectuur van ons huis. De kalei-afwerking heeft de scherpe lijnen van onze woning wat verzacht, en dankzij de kleur en de structuur van de kalei blijft het geheel mooi in harmonie.’ 

Vanwaar de keuze voor een kaleisysteem van Sto? ‘Omdat we landelijk en groen wonen, is het belangrijk om een vuilafstotende gevelafwerking te hebben. Zo kwamen we uit bij het kaleisysteem StoLotusan® MP van Sto. Dat maakt gebruik van Lotus-Effect® technologie, die de vervuiling van de gevel enorm vermindert’, aldus Steve.

De voordelen van Sto kalei:

 
  • Authentieke uitstraling: Kies uit een waaier aan kleuren om de perfecte look voor jouw woning te creëren.
  • Duurzame bescherming: Sto kaleisystemen beschermen je gevel tegen vocht, wind, zon en vuil.
  • Onderhoudsvriendelijk: Dankzij Lotus-Effect® Technology blijft je gevel langer schoon en heeft die minder onderhoud nodig.
  • Dampopen: Kalei is een ademend materiaal dat condensatie en vochtproblemen in je woning woning kan voorkomen.
  • Veelzijdig: Kalei is geschikt voor alle types gevels, zowel nieuwbouw als renovatie.

Interesse om je gevel te laten kaleien? Vraag nu een offerte bij een Sto-vakman

Liever zelf aan de slag? Bezoek een StoShop voor advies en de juiste producten (na afspraak), en  download de infobrochure met stappenplan